Microneedling

Microneedling is een intensieve, hygiënische behandelmethode om optimaal aan huidverbetering te werken. Deze behandeling is zeer effectief bij het behandelen van littekens, huidverjonging en het verbeteren van de huidstructuur.

Het microneedling apparaat beschikt over zeer kleine naaldjes die minuscule kanaaltjes in de huid vibreren. Deze minuscule kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog. Vanuit deze microkanaaltjes wordt de huid op een natuurlijke manier geactiveerd en de natuurlijke herstelproces van de huid op gang gezet. Door prikkeling in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen en elastine versneld.

Is deze behandeling iets voor mij:


Door prikkeling in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen en elastine versneld, collageen en elastine zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt.

Ook heeft deze behandeling andere voordelen:

  •  Verminderd rimpels en littekens
  • Verstevigd de huid
  • Egaliseert de huid en verminderd pigmentatie
  •  Verminderd acne
  •  Verbetert de huidstructuur (grove poriën)

De behandeling:

Voor dat wij de behandeling starten vind er altijd een uitgebreid intake gesprek en huidanalyse  plaats. Onze huidspecialist kan aan de hand van de intake de huid goed beoordelen en samen met jou een behandelplan opmaat opstellen. Voor het beste resultaat adviseren wij de microneedling in kuurverband van max 6 behandelingen te ondergaan.

Na de behandeling zal de huid er roder uit gaan zien. Dit kan 12-48 uur na de behandeling aanhouden, tevens kan de huid warm en tintelend aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Een dag na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal, dit is een normale reactie omdat de huid zich gaat vernieuwen. Het is heel belangrijk om de huid goed te beschermen met een SPF 50 om pigment verschuiving te voorkomen en het verkregen huidadvies goed op te volgen.


Duur van de Microneedling: 125 minuten